Electrisch ontharen

effectieve methode voor het verwijderen van haren in het gelaat

Elektrische epilatie is de oudste en zeer effectieve methode voor het verwijderen van haren in het gelaat. De behandeling zal, afhankelijk van de snelheid waarmee de haartjes groeien, 1 á 2 keer per week plaatsvinden. Naarmate de haren minder snel terugkomen kan de behandeling om de 2 á 3 weken gepland worden. De duur van de behandeling is afhankelijk van wanneer het geheel naar uw tevredenheid is.

Werkwijze electrisch ontharen

Een dun naaldje (zo dun als de haar zelf) wordt langs het haartje in de haarfollikel gebracht. Hier voelt u niets van, want het is een natuurlijke huidopening. Dan wordt er enkele seconden stroom gegeven, waardoor de haar loslaat. Dit zult u ervaren als een hitte die in de huid ontstaat. Als de haar eenmaal los is, wordt deze met een pincet verwijderd.
Elektrische epilatie is dus een tijdrovende en niet geheel pijnloze behandeling. Er moet haartje voor haartje worden gewerkt. Na de behandeling kan de huid tot een paar uur erna rood zien en/of warm aanvoelen. Als dit het geval is kunt u thuis de huid koelen met bijvoorbeeld een koude washand. Gedurende 48 uur na de behandeling moet u de zon/zonnebank mijden, dit i.v.m de kans op het ontstaan van vlekjes.